Schaatscoach Tijssen naar team Leerdam en Verweij

Foto: ANP

Schaatscoach Rutger Tijssen heeft na zijn vertrek bij TalentNED een nieuwe ploeg gevonden. Tijssen wordt naast Kosta Poltavets de tweede hoofdcoach bij Team Worldstream, de ploeg van onder anderen Jutta Leerdam en Koen Verweij.

“Ik begon de afgelopen jaren het vak van coach te missen”, zegt Tijssen, die programmamanager was bij TalentNED en daarvoor onder meer bij de voormalige TVM-ploeg en de Chinese schaatsbond werkte. “Ik was hier niet echt naar op zoek, maar als ik mezelf de vraag stelde wat ik het liefste wilde doen, dan kwam ik uit op het werken met mensen. Ik heb daar nu een nieuwe omgeving voor gevonden.”

Het schaatskoppel Leerdam en Verweij zette vorig jaar een eigen ploeg op, dat de naam Team Worldstream kreeg. Poltavets werd de hoofdcoach, met Jan Bos als assistent. Begin dit jaar veroverde de 22-jarige Leerdam in Thialf als Nederlands kampioene ook de Europese titel op de sprintvierkamp. Bij de WK afstanden in Heerenveen moest de Westlandse als titelverdedigster genoegen nemen met zilver op de 1000 meter.