Tennisster Andreescu voor het eerst sinds US Open 2019 in finale

De Canadese tennisster Bianca Andreescu heeft voor het eerst sinds de door haar gewonnen US Open van 2019 weer de finale bereikt op een WTA-toernooi. De 20-jarige Andreescu plaatste zich voor de eindstrijd in Miami door de Griekse Maria Sakkari in een lange en hoogstaande partij in drie sets te verslaan: 7-6 (7) 3-6 7-6 (4). De Canadese gaat het nu voor het eerst opnemen tegen Ashleigh Barty, de nummer 1 van de wereld.

De Australische plaatste zich voor de finale door Elina Svitolina uit Oekraïne met 6-3 6-3 te kloppen. Barty won het toernooi in Florida in 2019. Vorig jaar ging het evenement niet door vanwege de coronapandemie.

Andreescu veroverde op de US Open van twee jaar geleden haar eerste grandslamtitel door de Amerikaanse Serena Williams in de finale te verslaan. Vorig jaar kwam ze vanwege fysieke klachten en de coronapandemie helemaal niet in actie. De Canadese, negende op de wereldranglijst, maakte in februari op de Australian Open haar rentree.

Andreescu strandde op het grandslamtoernooi in de tweede ronde. Vervolgens wist ze op de Phillip Island Trophy in Melbourne de halve finales te halen.

In het mannentoernooi werd na de als eerste geplaatste Daniil Medvedev met Stefanos Tsitsipas ook de nummer 2 van de plaatsingslijst uitgeschakeld. De Griek verloor in drie sets (2-6 6-3 6-4) van de Pool Hubert Hurkacz, die nu Andrei Roeblev treft. De Rus, vorige maand winnaar van het ATP-toernooi in Rotterdam, versloeg de Amerikaan Sebastian Korda in twee sets: 7-5 7-6 (7). De andere halve finale gaat tussen de Spanjaard Roberto Bautista Agut, die Medvedev uitschakelde, en Jannik Sinner uit Italië.