Motorcoureur Bendsneyder pakt ook WK-punten in tweede race Moto2

Motorcoureur Bo Bendsneyder is ook in de tweede race van het seizoen in de Moto2, de Grote Prijs van Doha, in de punten geëindigd. De 22-jarige Rotterdam finishte in de tweede race op het Losail International Circuit als twaalfde. Na de 7 punten van vorige week pakte hij er nu 4.

De zege in de Moto2 ging naar Sam Lowes, die een week eerder ook al had gewonnen. De Brit bleef de Australiër Remy Gardner nipt voor. De Spanjaard Raúl Fernández werd derde.

Bendsneyder, die rijdt voor het Pertamina Mandalika SAG Team, kon zijn derde plaats in de kwalificatie van een week eerder geen vervolg geven en startte vanaf de vijftiende plaats. Bij de start en in de eerste ronde schoof hij op naar de elfde plaats, maar daarna zakte hij weer terug tot plek 16. Doordat talloze coureurs onderuit gingen, schoof de Rotterdammer weer op naar positie 12.