Dartskampioen Price betwist positieve test voor Premier League

Foto: ANP

Darter Gerwyn Price mag na een positieve coronatest niet meedoen aan de Premier League, maar volgens de wereldkampioen gaat het om een vals-positieve test. De 36-jarige Welshman deed maandag drie sneltests, die allemaal een negatief resultaat opleverden. Price was zondag bij aankomst in Milton Keynes de enige die positief testte op het coronavirus en moest daarom terug naar huis.

“Mensen wensen me beterschap, maar doe dat alsjeblieft niet. Er is niets mis met me”, schrijft Price op Instagram. De Welshman versloeg begin dit jaar de Schot Gary Anderson in de WK-finale en onttroonde Van Gerwen na zeven jaar als nummer 1 van de wereldranglijst.

De Premier League, een competitie waar jaarlijks tien topdarters aan meedoen, begint maandagavond in Milton Keynes. Normaal gesproken is er iedere week één speelronde en worden die in diverse steden gespeeld, maar vanwege de coronapandemie blijven de darters dit jaar in de Engelse stad Milton Keynes.

Deze week spelen Van Gerwen en de negen andere deelnemers vijf avonden achter elkaar. Van 19 tot en met 22 april is de tweede speelweek. De organiserende PDC heeft de Engelsman James Wade als vervanger van Price naar Milton Keynes laten komen. Wade begint het toernooi tegen Anderson. Van Gerwen sluit de eerste avond af tegen de Belg Dimitri Van den Bergh.