Belgische wielrenner Evenepoel verlengt contract met 5 jaar

Foto: ANP

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel heeft zijn toekomst verbonden aan Deceuninck – Quick-Step. De 21-jarige Belg, die al heel wat grote koersen won en in eigen land vaak wordt vergeleken met vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx, verlengde zijn contract bij de ploeg van manager Patrick Lefevere met vijf jaar tot eind 2026. “Patrick vertelde me dat dit het langste contract is dat hij ooit heeft afgesloten met een renner”, aldus Evenepoel.

De Belg is nog altijd aan het herstellen van een zware val in de Ronde van Lombardije van augustus de crash liep hij onder meer een bekkenbreuk en een kneuzing aan zijn rechterlong op. Evenepoel had voorafgaand aan de Italiaanse klassieker alle vier de etappekoersen die hij in 2020 reed op zijn naam geschreven. Een jaar eerder won de Belg onder meer de Clásica San Sebastián en hij werd Europees kampioen tijdrijden. Bij de WK pakte hij zilver op de tijdrit.

Evenepoel heeft de training weer hervat, maar het is nog wachten op zijn rentree in de koers. Het is de bedoeling dat het toptalent volgende maand de Ronde van Italië rijdt.