Curlingmannen sluiten WK af met elfde nederlaag

Foto: ANP

De Nederlandse curlingmannen hebben op het WK in Calgary ook hun laatste groepswedstrijd verloren. Het team van bondscoach Shari Leibbrandt boog met 8-4 voor Italië. Oranje kon tot het vijfde end goed mee, maar zag Italië in het zesde end met 4 punten uitlopen.

Het was de elfde nederlaag voor skip Jaap van Dorp en zijn mannen in dertien wedstrijden. In het veld van veertien deelnemende landen eindigde de Nederlandse ploeg op de twaalfde plaats en miste daardoor een rechtstreeks ticket voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking. Daarvoor was een plek bij de eerste zes vereist. Later dit jaar is er nog een olympisch kwalificatietoernooi.

De organisatie van het WK in de Canadese stad legde zaterdag het toernooi stil, nadat er bij de verplichte coronatesten enkele positieve gevallen waren geconstateerd. Alle teams ondergaan een nieuwe test en zolang de uitslagen niet bekend zijn worden er geen wedstrijden gepeeld. Op het programma staan nog de play-offs, waarin de beste zes landen strijden om de medailles.