Cavendish pakt in Turkije na drie jaar eindelijk weer sprintzege

Sprinter Mark Cavendish heeft na drie jaar eindelijk weer een sprintzege te pakken. De Britse wielrenner won de tweede rit in de Ronde van Turkije. De wielrenner van Deceuninck – Quick-Step bleef in de sprint in Konya de Belg Jasper Philipsen en de Duitser André Greipel voor. Arvid de Kleijn, die de eerste etappe won, finishte als vierde.

De tweede rit in Turkije had net als een dag eerder start en finish in Konya, nu na 145 kilometer. Philipsen begon de sprint vroeg en sloeg een gaatje, maar Cavendish haalde eerst Greipel in en passeerde de Belg van Alpecin-Fenix net voor de meet.

Voor Cavendish is het de eerste overwinning sinds zijn zege op 8 februari 2018 in de Dubai Tour. Na de finish werd hij gefeliciteerd door ploeggenoot Fabio Jakobsen, die in de Ronde van Turkije zijn rentree maakt na de zware val in augustus vorig jaar. Jakobsen zat in de finale nog in het peloton, maar liet het in de laatste kilometers lopen.