Wielrenster Van der Breggen slaat Brabantse Pijl over

Foto: ANP

Wielrenster Anna van der Breggen slaat de Brabantse Pijl woensdag over. De wereldkampioene is nog niet helemaal fit nadat ze de afgelopen dagen last had van een verkoudheid. Volgens een woordvoerder van haar management hebben tests uitgesloten dat er sprake is van een coronabesmetting.

Van der Breggen zat dinsdag alweer kort op de fiets. Deelname aan de Brabantse Pijl zat er echter nog niet in. “Ze hoopt er zondag bij de Amstel Gold Race weer bij te zijn. Het is dan nog wel afwachten of ze kan meedoen om de winst. Maar ze werkt er zeker naartoe”, aldus de woordvoerder.

Van der Breggen (30) gaat na de Zomerspelen in Tokio verder als ploegleider bij SD Worx. De olympisch kampioene van 2016 heeft een imposante erelijst bij elkaar gefietst met vrijwel alleen maar grote koersen. Zo werd ze twee keer wereldkampioen op de weg, met afgelopen jaar ook winst op de individuele tijdrit, won ze zes keer de Waalse Pijl, twee keer Luik-Bastenaken-Luik en drie keer de Ronde van Italiƫ. In februari van dit jaar zegevierde Van der Breggen in Omloop Het Nieuwsblad.