Nadal overtuigt, Djokovic bij rentree na twee ronden klaar

Foto: ANP

Rafael Nadal heeft bij zijn rentree op de tennisbaan voorlopig meer indruk gemaakt dat Novak Djokovic. Beide tennissers hervatten deze week op de Monte Carlo Masters hun seizoen nadat ze in februari op de Australian Open voor het laatst in actie waren gekomen. Djokovic, de Servische nummer 1 van de wereld, ging donderdag bij zijn tweede optreden onderuit tegen de Brit Dan Evans. Nadal maakte juist indruk in zijn partij tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Beide tennissers hadden een bye in de eerste ronde en waren woensdag bij hun eerste optreden nog wel succesvol. Djokovic versloeg toen het Italiaanse talent Jannik Sinner in zijn eerste partij sinds hij de Australian Open in februari voor de negende keer had gewonnen. De Serviër nam daarna de tijd om te herstellen van een spierscheurtje in zijn buik. Evans was donderdag in twee sets te sterk: 6-4 7-5.

Nadal, de nummer 3 van de wereld, schakelde bij zijn eerste optreden in Monaco de Argentijn Federico Delbonis uit en was donderdag veel te sterk voor Dimitrov, de nummer 17 van de wereld. De Spanjaard had 55 minuten nodig om de kwartfinales te bereiken: 6-1 6-1.

Evans krijgt in de kwartfinales te maken met de Belg David Goffin. Die verraste door de Duitser Alexander Zverev uit te schakelen, de nummer 5 van de plaatsingslijst. Goffin was net als Evans in twee sets klaar: 6-4 7-6 (7). Nadal neemt het op tegen de Rus Andrej Roeblev, die na een lange partij in drie sets te sterk was voor de Spanjaard Roberto Bautista Agut.