Geen twaalfde titel voor Nadal op gravel van Monte Carlo

Foto: ANP

Rafael Nadal is er niet in geslaagd de halve finales te bereiken van het Masterstoernooi van Monte Carlo. De Russische tennisser Andrej Roeblev was vrijdag in de kwartfinales in een lange driesetter te sterk voor de gravelspecialist uit Spanje, die het toernooi in Monaco al elf keer won. De setstanden waren 6-2 4-6 6-2.

Nadal keerde in Monte Carlo terug op de tennisbaan na zijn uitschakeling in de kwartfinales van de Australian Open in februari. Daarna meldde hij zich met rugklachten af voor een aantal toernooien, waaronder dat van Rotterdam.

In Monte Carlo maakte Nadal tot vrijdag indruk met duidelijk overwinningen op de Argentijn Federico Delbonis en de Bulgaar Grigor Dimitrov.

Tegen Roeblev herstelde hij zich nog van setverlies, maar in de beslissende derde set verloor de nummer 3 van de wereld twee keer zijn opslag. De 23-jarige Rus, de nummer 8 van de wereld, sloeg na 2,5 uur toe bij zijn eerste matchpoint.

Roeblev neemt het in de halve finales op tegen de Noor Casper Ruud, die de Italiaanse titelverdediger Fabio Fognini in twee sets (6-4 6-3) uitschakelde.

In de andere halve finale staan de Griek Stefanos Tsitsipas en de Brit Dan Evans tegenover elkaar. Evans verraste in de derde ronde met winst op Novak Djokovic, de Servische nummer 1 van de wereld.