Miami voor tien jaar gastheer van Formule 1

Foto: ANP

Miami is vanaf volgend jaar gastheer voor een grand prix uit de Formule 1. De stad in het Amerikaanse Florida heeft zich voor tien jaar verbonden aan de organisatie van de voornaamste autosportklasse.

De race nabij het Hard Rock Stadium in Miami Gardens, de thuishaven van American footballteam Miami Dolphins, wordt de tweede grand prix in de Formule 1 in de Verenigde Staten naast die van Austin.

De organisatoren van de Formule 1 waren al sinds 2019 in gesprek met de autoriteiten van Miami. De exacte datum zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt, wel maakte Formule 1-directeur Stefano Domenicali duidelijk dat het zal gaan om een plek ergens in het tweede kwartaal van 2022. Er komt een circuit van 5,4 kilometer rond het Hard Rock Stadium, dat ten noorden van Miami ligt. Eerder was er nog sprake van een wedstrijd in de binnenstad van Miami met passages langs de kust. De Formule 1-kalender van dit jaar telde een recordaantal van 23 races, waaronder de Grote Prijs op het circuit van Zandvoort.

“Het is altijd interessant om op een circuit te rijden waar we niet eerder zijn geweest”, reageerde Max Verstappen op de website van zijn team Red Bull. “Miami is een geweldige stad en ik weet zeker dat ze er een mooi circuit zullen neerleggen. Ik kom graag in de Verenigde Staten. Het geeft je telkens weer het gevoel dat alles mogelijk is. Ja, ik ben enthousiast dat we in Miami gaan rijden.”