Dubbelspecialist Koolhof stopt met Kubot en gaat verder met Rojer

Foto: ANP

Dubbelspecialist Wesley Koolhof heeft de samenwerking met de Pool Lukasz Kubot beëindigd. De beste Nederlandse tennisser in het dubbelspel gaat een koppel vormen met landgenoot Jean-Julien Rojer.

De 32-jarige Koolhof speelde pas vanaf begin dit jaar samen met Kubot (38). “We stoppen na het toernooi van volgende week in Madrid, vanwege de tegenvallende resultaten. Dat besluit hebben we samen genomen”, aldus Koolhof die eind vorig seizoen aan de zijde van de Kroaat Nikola Mektic nog de ATP Finals wist te winnen. Dit seizoen is hij met Kubot nergens nog voorbij de kwartfinales gekomen.

Na het toernooi van Madrid volgt het graveltoernooi van Rome waar Koolhof en Rojer (39) hun samenwerking beginnen. Mogelijk maken de twee ook samen hun opwachting op de Olympische Spelen in Tokio. “De teams voor de Spelen zijn nog niet zeker, maar daar kan deze samenwerking wel bij helpen”, aldus Koolhof, de nummer 12 van de wereld in het dubbelspel.

In het verleden vormde Koolhof ook al een koppel met landgenoot Matwé Middelkoop en hij speelde nog samen met Robin Haase. Rojer was dit seizoen begonnen met de Braziliaan Marcelo Melo maar ook in die samenwerking bleef succes uit.