Weer hole-in-one golfer Luiten

Foto: ANP

Golfer Joost Luiten heeft de smaak te pakken. De Nederlandse prof sloeg in zijn tweede toernooi op rij een hole-in-one. In het Tenerife Open was het raak op de tweede hole. Voor die hole stond een gemiddelde van 3 slagen, maar Luiten deed het met één slag. Het was de zesde ‘ace’ in zijn carrière in een toernooi van de Europese Tour.

Vorige week maakte de zesvoudig winnaar op de Europese Tour in het Gran Canaria Open ook al een hole-in-one. Luiten eindigde dat toernooi als gedeeld achtste.

Hij vond zich donderdag na de eerste achttien holes op de heuvelachtige golfbaan Costa Adeje terug op de gedeelde tiende plaats met een score van 65 slagen, 6 onder par. Naast de hole-in-one noteerde Luiten ook nog een eagle op de laatste hole. Voor die par-5 had hij 3 slagen nodig. Verder prijkten vijf birdies op zijn speelkaart, maar ook drie bogeys.

Darius van Driel, vorige week samen met Luiten gedeeld achtste in het Gran Canaria Open, kwam na zijn eerste ronde uit op 68 slagen (-3), goed voor de gedeelde 38e positie. Lars van Meijel noteerde 69 slagen (-2) en deelt met een grote groep andere spelers de 56e plaats.

Wil Besseling ontbreekt in het Tenerife Open. Hij moest vanwege een positieve coronatest achterblijven op Gran Canaria. De 35-jarige Noord-Hollander moet tien dagen in quarantaine op zijn hotelkamer. “Heel zuur voor Wil en ik heb voor ik naar Tenerife vertrok maar een volle tas met boodschappen bij hem afgeleverd”, meldde Luiten eerder deze week op zijn website.

De Deen Thorbjørn Olesen nam de leiding op Tenerife met 62 slagen, 9 onder par. Vier golfers volgen met 1 slag meer.