Verstappen ook tweede in tweede vrije training in Portugal

Foto: ANP

Max Verstappen heeft vrijdag bij de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Portugal in de Formule 1 de tweede tijd gereden. De Nederlander van Red Bull kwam in zijn snelste ronde op het circuit van Portimão tot 1.19,980. Wereldkampioen Lewis Hamilton was in zijn Mercedes 0,143 seconde sneller.

Verstappen had eerder op de dag in de eerste training ook al de tweede tijd neergezet. Toen was de andere Mercedes-coureur, de Fin Valtteri Bottas, net iets sneller.

De Mexicaan Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, kwam niet verder dan de tiende tijd. Bottas zette in de tweede training de derde tijd neer.

De GP van Portugal is de derde race van het seizoen. Hamilton won de openingsrace in Bahrein, Verstappen was de beste in de GP van Emilia-Romagna. Vorig jaar werd de Nederlander derde in Portugal, Hamilton pakte toen de zege.

Verstappen zei dat het heerlijk was om terug te zijn in Portimão en dat de omstandigheden vergelijkbaar waren met vorig jaar. “Het asfalt is wel heel glad”, zei hij. “De banden zijn natuurlijk veranderd en we zijn allemaal een beetje grip kwijtgeraakt ten opzichte van vorig jaar. Het is heel lastig en niet gemakkelijk om banden te wisselen.”

De Red Bull-coureur weet dat die omstandigheden voor iedereen gelden, maar hij zegt het jammer te vinden dat het allemaal draait om de preparatie en de temperatuur van de banden. “We zullen moeten zorgen dat we het beste uit de wagen kunnen halen. Het lijkt dit weekend opnieuw een heel spannend gevecht te worden met Mercedes. De auto voelt goed aan, maar we hebben nog wel wat werk voor morgen.”

Ploeggenoot Pérez liet weten dat hij geen goede rondes kon neerzetten op de zachte banden. “We moeten daarnaar kijken en hopelijk hebben we dat uitgezocht voor de kwalificatie.”