Evenepoel maakt in Giro rentree in wielerpeloton

Foto: ANP

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel maakt inderdaad als verwacht in de komende Ronde van Italië zijn rentree in het wielerpeloton. Zijn ploeg Deceuninck – Quick-Step heeft het 21-jarige toptalent opgenomen in de ploeg voor de Giro, die op 8 mei begint met een korte tijdrit in Turijn.

Evenepoel is volledig hersteld van de verwondingen die hij opliep door zijn zware val in de Ronde van Lombardije vorig jaar augustus. Bij die crash, waarin hij in een afdaling over een muurtje het ravijn in viel, liep hij onder meer een bekkenbreuk en een kneuzing aan zijn rechterlong op. Voorafgaand aan de Italiaanse klassieker had de Belg alle vier de etappekoersen die hij in 2020 reed op zijn naam geschreven.

De Portugees João Almeida is op voorhand de kopman van de ploeg van Patrick Lefevere. Almeida reed vorig jaar vijftien dagen in de roze trui en eindigde als vierde. De ploeg bestaat verder uit de Franse tijdritspecialist Rémi Cavagna, de Deen Mikkel Honoré, de Belgen Iljo Keisse en Pieter Serry, de Brit James Knox en de Italiaan Fausto Masnada.

“Ik ben heel blij dat ik weer kan koersen na zo’n lange periode”, aldus Evenepoel. “Ik heb hard gewerkt om klaar te zijn voor mijn eerste grote ronde. Aangezien het zo lang geleden is dat ik een koers heb gereden, is het afwachten hoe mijn lichaam erop zal reageren. We bekijken het dag per dag. Het belangrijkste is dat ik terug ben.”

De Belg, die in 2019 de najaarsklassieker Clásica San Sebastián won, Europees kampioen tijdrijden werd en op de WK zilver pakte op de tijdrit, bereidde zich de afgelopen maanden voor op Tenerife en in de Sierra Nevada. Hij reist maandag af naar Italië en zal dinsdag de elfde etappe naar Montalcino verkennen. In die rit zit 35 kilometer zand- en grindwegen.