Motorcoureur Bendsneyder krijgt operatie aan onderarm

Foto: ANP

Motorcoureur Bo Bendsneyder zal een operatie ondergaan om het probleem aan zijn ‘opgepompte arm’ te verhelpen. De Moto2-coureur laat tegenover Motorsport.com weten dat hij woensdag een ingreep heeft.

“Ik ben vandaag in Barcelona geweest voor een scan bij dokter Xavier Mir. Daaruit bleek dat een operatie nodig is om het probleem met ‘arm pump’ weg te krijgen”, zei Bendsneyder. “Woensdagmiddag lig ik in Barcelona op de operatietafel. Daarna is het een weekje rust pakken en herstellen om daarna in Le Mans weer aan de start te staan.”

Bendsneyder zou al enkele weken kampen met een opgepompte onderarm. De langdurige spanning op de onderarmen tijdens een race kan voor verkramping zorgen. De coureurs spreken dan van ‘arm pump’, oftewel het gevoel van opgepompte armen. De Rotterdammer die dit seizoen rijdt voor het Pertamina Mandalika SAG Team eindigde in de GP van Spanje als vijftiende en pakte daarmee een WK-punt.

De Franse motorrijder Fabio Quartararo had afgelopen zondag ook last van dezelfde kwaal. De fabrieksrijder van Yamaha in de MotoGP raakte alle spierkracht kwijt in zijn rechterarm en kon zijn motor niet meer goed besturen. Quartararo lag riant aan de leiding, maar viel terug naar de dertiende plaats. De Fransman ondergaat dinsdag een operatie, meldde zijn Yamaha-team.