Wielrenner Nibali op tijd fit voor Giro

Foto: ANP

Wielrenner Vincenzo Nibali verschijnt zaterdag aan de start van de Ronde van Italië. Dat heeft zijn ploeg Trek-Segafredo laten weten.

De 36-jarige Nibali is op tijd hersteld van een polsbreuk die hij drie weken geleden bij een valpartij op een trainingsrit opliep. Hij won de Giro en 2013 en 2016. Bauke Mollema is een van de ploeggenoten van de Italiaan tijdens de Giro.

“Het was een race tegen de klok en ik ben blij dat ik die heb gewonnen”, zegt Nibali. “Sinds de dag van de val, op 14 april, heb ik aan niets anders gedacht dan mijn herstel om op tijd klaar te zijn voor de Giro. Ik heb niet de topconditie die ik had willen hebben zonder de valpartij en ik zal voorzichtig moeten rijden in het peloton.”

Nibali kan niet zeggen of hij zich richt op het algemeen klassement of op etappezeges. “Dat is nutteloos en onmogelijk te zeggen nu. Maar ik kan nu alleen maar denken aan de strijd die er dag voor dag zal zijn. Ik wil mijn stempel drukken op de Giro, maar ik zal pas onderweg weten op welke manier.”

De 104e editie van de Giro gaat op 8 mei van start met een tijdrit over 8,6 kilometer in Turijn. De rittenkoers eindigt op 30 mei met een tweede individuele tijdrit, over ruim 29 kilometer naar Milaan.