Verstappen negende in tweede training GP Spanje

Foto: ANP

Max Verstappen heeft bij de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Spanje de negende tijd neergezet. De Nederlander van Red Bull kwam in zijn snelste ronde op het circuit van Catalonië in Barcelona tot 1.18,785. Daarmee was hij 0,615 seconden langzamer dan Lewis Hamilton.

De Britse wereldkampioen kwam in zijn Mercedes tot: 1.18,170 en was iets sneller dan zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas en Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Verstappen kon op de zachte banden niet in de buurt komen van de tijden van de Mercedessen. De Red Bull-coureur raakte ook even van de baan en beschadigde zijn auto daarbij licht. Ook zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez kwam niet verder dan de tiende plaats. Hij was ruim een tiende van een seconde langzamer dan Verstappen.

De GP van Spanje is de vierde race van het seizoen. Hamilton won de openingsrace in Bahrein, Verstappen was de beste in de GP van Emilia-Romagna en Hamilton was weer de beste in Portugal. In het wereldkampioenschap heeft Hamilton 8 punten meer dan Verstappen.