TT van Assen mét publiek, 11.500 fans per dag welkom

Foto: ANP

De negentigste editie van de TT van Assen wordt verreden mét publiek. Van 25 tot en met 27 juni zijn per dag 11.500 fans welkom. De organisatie meldt daarover een akkoord te hebben bereikt met de veiligheidsregio Drenthe, de gemeente Assen en promotor Dorna.

De TT van Assen ging vorig jaar vanwege het coronavirus niet door. Nu er beperkt publiek welkom is, krijgen trouwe bezoekers voorrang. Vanaf vrijdag 21 mei kunnen eerst mensen die de TT vaker hebben bezocht twee weken lang kaarten kopen. Daarna kunnen ook anderen tickets aanschaffen.

Mensen die al een toegangsbewijs voor de editie van 2020 hadden aangeschaft, kunnen met dat kaartje volgend jaar naar binnen. De organisatie beschouwt deze editie als een ‘tussenjaar’. “De bezoekers van iedere tribune krijgen hun eigen ‘bubbel’. Hiervoor is een op maat gemaakt verkeersplan ontwikkeld, waardoor men naar het parkeerterrein geleid wordt dat zich bij de betreffende tribune bevindt. De te volgen route voor iedere tribune wordt op de toegangskaart vermeld door middel van een kleurcode. Iedere tribune heeft zo haar eigen parkeerterrein en de bezoekers worden daarna direct naar ‘hun’ tribune geleid.”

Sinds 1925 stond de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945, altijd op de kalender. Vorig jaar liep de organisatie door de afgelasting 3,5 miljoen euro inkomsten mis.