Verstappen de snelste in laatste training voor GP Monaco

Foto: ANP

Max Verstappen heeft in de laatste training voor de Grote Prijs van Monaco de beste tijd neergezet. De Nederlandse Formule 1-coureur klokte 1.11,294. De derde vrije training werd 2 minuten voor het einde beëindigd na een crash van de Duitser Mick Schumacher (Haas).

De training lag eerder ook al een tijdje stil nadat de Canadees Nicholas Latifi (Williams) in de vangrails was beland. Het is de vraag of de monteurs van Williams en Haas de beschadigde bolides op tijd kunnen repareren voor de kwalificatie, die om 15.00 uur begint. Zeker in Monaco is de kwalificatie van groot belang voor de race van zondag. Inhalen in de smalle en bochtige straten van het prinsdom is heel lastig en daarom is een zo goed mogelijke startpositie cruciaal.

Verstappen had donderdag in de eerste twee trainingen respectievelijk de derde en vierde tijd neergezet. De nummer 2 van het WK-klassement hield een slecht gevoel over aan de eerste dag van het GP-weekeinde in zijn woonplaats. “We zijn te langzaam en niet een beetje. We zullen echt wat snelheid moeten vinden”, zei Verstappen donderdag.

Zaterdag eindigde hij aan kop van de ranglijst, al was het verschil met Carlos Sainz bijzonder klein. De Spaanse Ferrari-coureur zat 0,047 seconde achter Verstappen. Diens teamgenoot Charles Leclerc eindigde als derde op 0,258. Wereldkampioen Lewis Hamilton, winnaar van drie van de eerste vier grands prix dit jaar, noteerde de zevende tijd op ruim zeven tienden van Verstappen. In het WK-klassement heeft de Brit 14 punten voorsprong op zijn Nederlandse uitdager. Hamilton won in 2019 de laatste editie van de GP van Monaco. Vorig jaar ging de race in het prinsdom niet door vanwege de coronapandemie.