Motorracer Márquez ongedeerd na zware crash in Assen

Foto: ANP

Motorcoureur Marc Márquez heeft voor grote schrik gezorgd op de trainingsdag voor de TT van Assen. De zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP ging in de tweede vrije training op de Drentse racebaan hard onderuit. Hij raakte in bocht 10 (Duikersloot) de controle over zijn Honda kwijt en vloog over het stuur door de lucht, om na een lange zweefduik hard op de grond te landen en door te rollen door de grindbak. De Spanjaard hinkte op eigen kracht naar zijn garagebox en bleek wonderbaarlijk genoeg ongedeerd.

Márquez won vorige week de Grote Prijs van Duitsland op de Sachsenring en dat was zijn eerste zege sinds eind 2019. Hij miste het hele vorige seizoen door een gecompliceerde armbreuk, opgelopen door een zware val bij de eerste GP van 2020 in Spanje. Het herstel duurde zo lang, dat de wegracer ook nog ontbrak in de eerste twee grands prix van dit jaar. Sinds zijn rentree heeft Márquez alweer de nodige schuivers gemaakt, maar die in Assen zag er wel het meest schrikwekkend uit.

De Spanjaard Maverick Viñales (Yamaha) was vrijdag de snelste in de trainingen. Hij klokte 1.33,241 in zijn snelste ronde. De Portugees Miguel Oliveira (KTM) noteerde de tweede tijd (1.33,400). De Fransman Fabio Quartararo (Yamaha), de leider in het kampioenschap, zette de derde tijd neer (1.33,491). Márquez kwam nog tot de vierde tijd in 1.33,560.