Nederlandse honkballers verliezen ook van Dominicaanse Republiek

Foto: ANP

Het Nederlandse honkbalteam heeft ook zijn tweede wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi verloren. In de Mexicaanse stad Puebla was donderdag de Dominicaanse Republiek het koninkrijksteam net de baas: 3-4.

Tot de zesde inning wisten beide teams niet te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt sloegen de opponenten van het team van Hensley Meulens evenwel hard toe. Met twee man uit, maakte Johan Mieses een homerun voor de Zuid-Amerikanen. Er volgden twee tweehonkslagen, waarop nog twee lopers over de thuisplaat kwamen: 0-3.

In de achtste slagbeurt deed Oranje vervolgens wat terug met een homerun van Curt Smith. Sharlon Schoop stond al op het eerste honk en kwam ook binnen: 2-3. Een inning later was het Dashenko Ricardo die de gelijkmakende run scoorde: 3-3.

Toch trok de Dominicaanse Republiek de zege naar zich toe. In de laatste gelijkmakende slagbeurt pakte derdehonkman Schoop na een stootslag de bal nog wel, maar gooide hem buiten bereik van eerstehonkman Yurendell de Caster. Daarop kon Torres vanaf het tweede honk het winnende punt binnenlopen.

Eerder was Venezuela duidelijk een maat te groot voor het Nederlands team. Woensdag wonnen de Zuid-Amerikanen met 9-3 van Oranje. De drie landen strijden om het zesde en laatste ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. De Dominicaanse Republiek verzekerde zich met twee overwinningen rechtstreeks van een finaleplaats op het OKT. Nederland speelt nu nogmaals tegen Venezuela voor een plek in de finale.

Japan, Israël, Korea, Mexico en de Verenigde Staten hebben zich al geplaatst voor de Spelen.