Wimbledonheld Federer door na opgave Mannarino

Foto: ANP

Tennisser Roger Federer heeft de tweede ronde bereikt van Wimbledon. De achtvoudig winnaar van het grand slam in Londen kreeg de zege min of meer in de schoot geworpen, omdat zijn Franse tegenstander Adrian Mannarino na de vierde set opgaf met een blessure. De stand was toen 2-2 in sets.

De 39-jarige Zwitser had het bepaald niet makkelijk in zijn eerste partij op het ‘heilige’ gras. Hij won wel de eerste set met 6-4, maar daarna begon Mannarino het spel te dicteren. De nummer 41 van de wereld trok de tweede set in de tiebreak naar zich toe (7-6) en pakte ook de derde set met 6-3.

Federer richtte zich in het vierde bedrijf weer op en bij een 4-2-voorsprong ging het mis bij Mannarino. Hij verstapte zich, ging onderuit en raakte geblesseerd. Voor Federer was het daarna een kwestie van de set uitspelen (6-2). “Het is verschrikkelijk. Eén slag kan de uitkomst van een wedstrijd bepalen”, zei Federer na afloop over de pech bij zijn tegenstander. “Zo wil je niet winnen, maar zo gaat het soms. Natuurlijk ben ik blij dat ik nog een kans krijg op een nieuwe wedstrijd. Het was uiteindelijk een mooi gevecht. Ik had het hier naar mijn zin.”