Wiegman met 24 voetbalsters naar Japan voor Spelen

Foto: ANP

Bondscoach Sarina Wiegman vliegt dinsdag met 24 voetbalsters naar Japan, waar de ‘Leeuwinnen’ verder gaan met de voorbereiding op hun debuut op de Olympische Spelen. Naast de 22 geselecteerde speelsters gaan ook keepster Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag) en spits Joëlle Smits (VfL Wolfsburg) mee. Zij blijven tot de eerste wedstrijd bij de groep, voor het geval er bijvoorbeeld een blessure of coronageval is binnen de selectie.

De voetbalsters verblijven tot 17 juli in Kamogawa, een stad in de regio Chiba, op zo’n 1,5 uur rijden van Tokio. In een hotel met uitzicht op zee en voorzien van meerdere zwembaden bereidt Wiegman haar ploeg voor op de Spelen. De regerend kampioen van Europa en nummer 2 van het laatste WK speelt op 14 juli een trainingswedstrijd achter gesloten deuren tegen Canada, dat ook meedoet aan het sportevenement.

Voor de voetbalsters beginnen de Spelen al twee dagen voor de openingsceremonie, die op 23 juli is. Ze nemen het op 21 juli in het Miyagi-stadion in Rifu op tegen Zambia. De ploeg van Wiegman reist tijdens het mondiale sportevenement van speelstad naar speelstad en hoopt uit te komen in Tokio, waar op vrijdag 6 augustus de finale van het voetbaltoernooi wordt gespeeld in het Olympisch Stadion. De andere tegenstanders in de groep zijn Brazilië (24 juli in Rifu) en China (27 juli in Yokohama).