Drie Nederlandse darters verliezen op openingsdag World Matchplay

Foto: ANP

De drie Nederlandse darters die op de eerste dag van het World Matchplay in actie kwamen, zijn direct uitgeschakeld. Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena moesten als ongeplaatste spelers allemaal tegen een geplaatste darter en geen van de drie wist voor een verrassing te zorgen.

Van der Voort ging in Blackpool met 10-8 ten onder tegen de Engelsman Dave Chisnall. De 45-jarige prof uit Purmerend bereikte vorig jaar nog de kwartfinales en liet toen een grote kans op een plek in de halve eindstrijd liggen. Chisnall was destijds ook de tegenstander van Van der Voort in de eerste ronde. Van der Voort won toen met 10-6.

Van Duijvenbode, die verrassend de kwartfinales bereikte op het laatste WK, verloor met 10-7 van Jonny Clayton uit Wales. Wattimena bood in de beginfase goed weerstand tegen de als eerste geplaatste en regerend wereldkampioen Gerwyn Price. Het werd uiteindelijk 10-4.

Michael van Gerwen speelt maandag pas. De Brabanders won het evenement in 2015 en 2016. Danny Noppert, de vijfde Nederlandse deelnemer, staat zondag tegenover de als tweede geplaatste Schot Peter Wright.

Het World Matchplay vormt samen met het WK en de Premier League de ‘Triple Crown’, het zijn de drie meest prestigieuze toernooien. Vorig jaar won de Belg Dimitri Van den Bergh de hoofdprijs van 150.000 pond (165.000 euro).