Sprinter Cavendish biedt excuses aan voor woede-uitbarsting

Foto: ANP

Topsprinter Mark Cavendish heeft zijn excuses aangeboden voor een woede-uitbarsting voor het begin van de negentiende etappe in Mourenx. Op videobeelden viel te zien dat de 36-jarige Brit tekeer gaat tegen een mecanicien van zijn ploeg Deceuninck – Quick-Step. Hij was boos over de afstelling van zijn fiets en liet dat luid en duidelijk weten in het openbaar voordat hij de teambus indook.

“Als renners worden we in de Tour de France in gevaarlijke situaties gebracht en ik wil dat mijn fiets perfect is, om me te helpen veilig te blijven”, meldde Cavendish op Instagram. “Mijn fiets had wat problemen toen ik er vanmorgen op stapte. Desondanks had ik publiekelijk niet zo moeten reageren. Ik ben al meer dan tien jaar zeer goed bevriend met mijn monteurs en ze hebben onvermoeibaar gewerkt om ervoor te zorgen dat ik altijd veilig en succesvol kan zijn. Hoewel ze weten dat ik kort aangebonden kan zijn als ik gestrest ben, verdient niemand het, vooral degenen om wie je geeft, om een grote mond te krijgen.”

Cavendish won deze Tour al vier etappes en staat inmiddels op gelijke hoogte met recordhouder Eddy Merckx, die 34 ritten in de Ronde van Frankrijk op zijn naam schreef. “Ik heb nog steeds de groene trui en ik heb zondag de slotetappe naar Parijs nog”, doelde hij op zijn laatste kans in deze editie om het 46 jaar oude record van de Belgische grootmeester te breken.