Organisatie: 6 uur voor start olympische wedstrijd negatieve test

Foto: ANP

Sporters die zes uur voor het begin van hun wedstrijd negatief testen op corona mogen meedoen aan de Olympische Spelen. Dat heeft directeur Toshiru Muto van het organisatiecomité dinsdag gezegd.

In het olympisch dorp heeft een aantal sporters positief getest. Zij zitten in afzondering. Dinsdag werd bekend dat de Tsjechische beachvolleybalcoach Simon Nausch positief is getest op corona. Eerder gebeurde dit al met beachvolleyballer Ondrej Perusi. Ze hebben het olympisch dorp verlaten en zitten in isolatie. Ook verblijven diverse sporters op hun trainingskamp in voorbereiding op de Spelen in quarantaine na een positieve test.

Mede door de stijgende coronacijfers sloot Muto niet uit dat de Spelen op het laatste moment worden afgelast. “Het is niet te voorspellen wat er gebeurt met de coronacijfers”, aldus Muto. “Als er een piek in het aantal gevallen komt, moet we gaan praten met alle betrokken partijen. Op dit moment kan het alle kanten op.”

De Spelen gingen vorig jaar niet door vanwege de coronapandemie. Dit jaar is er vanwege corona geen publiek welkom in de olympische stadions.