Beachvolleybalduo Brouwer/Meeuwsen uitgeschakeld door Noren

Foto: ANP

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er op de Olympische Spelen niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken. Het Nederlandse duo werd met 21-17 21-19 verslagen door de hoger ingeschaalde Noren Anders Mol en Christian Sørum.

Brouwer en Meeuwsen kwamen in beide sets met 1-0 voor, maar keken in het restant continu tegen een achterstand aan. Telkens wanneer ze leken aan te klampen, wisten de Noren hun marge toch te behouden.

Bij een 19-18-achterstand in de tweede set maakte Meeuwsen een servicefout, waardoor hun tegenstanders twee wedstrijdpunten kregen. Het eerste matchpoint werd nog weggewerkt door een foute opslag van Mol, maar de Noor maakte zijn fout goed met een smash op het tweede wedstrijdpunt.

Mol en Sørum, die in 2018 en 2019 Europees kampioen werden, staan eerste op de olympische ranglijst. Brouwer en Meeuwsen bezetten daarop de zesde plek.

Brouwer (31) en Meeuwsen (33) pakten vijf jaar geleden op de Spelen van Rio de Janeiro nog een bronzen plak. Ze hadden in de groepsfase twee zeges geboekt en verloren hun derde duel in de poule, waardoor ze bij de laatste zestien aan de sterke Scandinaviërs werden gekoppeld.

Het duo Brouwer/Meeuwsen was het enige overgebleven Nederlandse koppel in het olympische beachvolleybaltoernooi. Bij de vrouwen zijn de duo’s Stam/Schoon en Keizer/Meppelink al uitgeschakeld.