Hamilton meldt zich oververmoeid en duizelig bij de dokter

Foto: ANP

Lewis Hamilton, die in zijn Mercedes zondag derde werd bij de Formule 1 Grand Prix van Hongarije en met dat resultaat de leiding in de WK-stand overnam van Max Verstappen, heeft zich na de race gemeld bij de dokter. Hij was volgens zijn team oververmoeid en duizelig.

Bij de huldiging was al op tv-beelden te zien dat Hamilton moeite leek te hebben zich op de been te houden en dat hij naar adem leek te happen. Hoe hij er precies aan toe is, zei het team niet.

Hamilton zelf denkt dat hij nog steeds niet helemaal is hersteld van een eerdere besmetting met het coronavirus en dat hij last heeft van langdurige Covid. “Toen ik op het podium stond had ik last van een wazig zicht, Ik heb het hele jaar gevochten om gezond te blijven na wat er eind vorig jaar gebeurde maar het is nog steeds niet weg.”

“Ik heb er nog met niemand over gesproken, maar ik denk dat de effecten van Covid-19 blijven hangen. Ik herinner me de effecten van toen ik het had en sindsdien is het trainen anders. Ik ben sneller moe. Ik had iets soortgelijks in Silverstone, maar dit is veel erger”, zegt de wereldkampioen.”

Over de bandenstrategie van zijn team in de race was Hamilton niet te spreken. “Ik vertelde het team tijdens de opwarmronde voor de herstart hoe de baan was, maar ze zeiden dat de regen eraan kwam toen we in de auto stapten, dus ik dacht dat ze andere informatie hadden”, zei Hamilton na de race.

Bij de herstart was de baan duidelijk aan het opdrogen en alle teams, behalve Mercedes, besloten met droogweerbanden te starten. Hamilton moest daardoor toch naar de pits, waarna hij als laatste in de race kwam.

De Brit leidt halverwege het seizoen in de WK-stand met 6 punten voorsprong op Verstappen, die door een aanrijding bij de start slechts 10e werd. Na de zomerstop is de Belgische Grand Prix, gevolgd door die van Nederland in Zandvoort.