Verstappen crasht aan het einde van tweede vrije training

Foto: ANP

Max Verstappen is vrijdag tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van België gecrasht. Dat gebeurde tegen het einde van de sessie. Verstappen was ongedeerd, maar de auto liep wel wat schade op.

Verstappen was tijdens de tweede vrije training wel het snelst, met een tijd van 1.44,472. De Limburger had eerder op de dag tijdens de eerste training op Spa-Francorchamps nog de tweede tijd neergezet achter Valtteri Bottas. Dit keer waren de rollen omgedraaid en noteerde de Finse coureur van Mercedes met 1.44,513 de tweede tijd voor zijn Britse ploeggenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton (1.44,544).

Sergio Pérez, ploeggenoot van Verstappen, klokte de tiende tijd. De Mexicaan verlengde vrijdag zijn contract bij Red Bull met een jaar.

“Ik weet niet wat er gebeurde. Ik verloor ineens de achterkant. Een beetje te veel overstuur om te kunnen corrigeren en ik raakte de muur”, aldus Verstappen na de tweede vrije training op de website verstappen.com. “De auto was goed, ik denk dat we de hele dag redelijk tevreden waren. Er zijn natuurlijk altijd dingen om te fine-tunen. Maar het was zeker een positieve start van het weekend. We hebben niks aan de vleugel veranderd, ik was tevreden met wat ik had. Maar er zijn een paar dingen waar we rekening mee moeten houden vanwege het weer.”

Over de rest van het weekend zegt Verstappen, die in de WK-stand een achterstand van 8 punten op Hamilton heeft: “Het is moeilijk te zeggen, we hebben nog niet echt op een natte baan gereden. Elke dag zal een beetje lijken op vandaag, dus dat is interessant.”