Formule 1-baas Brawn voorspelt 120 zeges Hamilton in de Formule 1

Foto: ANP

Aan de indrukwekkende zegereeks van Lewis Hamilton in de Formule 1 komt voorlopig nog geen einde. Sportief directeur Ross Brawn van de koningsklasse voorspelt dat de Brit van Mercedes wel eens op 120 grandprixoverwinningen in zijn carrière kan uitkomen. De 36-jarige Hamilton vierde zondag in de Grote Prijs van Rusland op het circuit van Sotsji zijn honderdste zege.

“Wie weet waar het eindigt?”, schrijft Brawn in zijn column op de website van de Formule 1. “De tweehonderd zal hij niet halen, maar we kunnen volgens mij zeker nog twintig overwinningen van hem verwachten. Lewis gaat nog minstens twee seizoenen door en hij is nog steeds ongelooflijk goed en gemotiveerd”, aldus Brawn.

Hamilton is de eerste coureur die de mijlpaal van honderd Formule 1-zeges heeft bereikt. De Duitser Michael Schumacher kwam in zijn illustere carrière tot 91 zeges. Een andere Duitser, Sebastian Vettel, staat op 53 zeges. Max Verstappen heeft inmiddels zeventien GP-zeges op zijn naam. De Nederlander eindigde in Sotsji als tweede en raakte de koppositie in het WK kwijt aan Hamilton. De Brit heeft nu 2 punten meer.