Wielrenner Nibali soleert naar eindzege in Ronde van Sicilië

Foto: ANP

De Italiaanse wielrenner Vincenzo Nibali heeft de Ronde van Sicilië op zijn naam geschreven. De 36-jarige Nibali, afkomstig van het eiland, deed dat in stijl met een zege in de laatste etappe. De renner van Trek-Segafredo soleerde naar winst van de 180 kilometer lange slotetappe naar Mascali.

Nibali sprong op de slotklim weg en behield in de afdaling zijn voorsprong. De ‘Haai van Messina’, zoals zijn bijnaam luidt, arriveerde bijna 50 seconden eerder aan de finish dan zijn achtervolgers. Nibali won niet alleen de rit, maar ook het eindklassement. De Italiaan verdrong de Spaanse veteraan Alejandro Valverde van de eerste plaats.

De 41-jarige Valverde, die tweede werd in het eindklassement, had een dag eerder de derde etappe gewonnen. De Colombiaan Juan Sebastián Molano schreef de eerste twee ritten over Sicilië op zijn naam. De 21-jarige Nederlander Thymen Arensman (Team DSM) werd zevende in het algemeen klassement.

Nibali maakte vorige week bekend dat hij na dit seizoen teruggaat naar Astana, de ploeg waarvoor hij in 2014 de Tour de France won.