Badmintonners zonder Caljouw naar officieus WK

Foto: ANP

De Nederlandse badmintonners moeten het op de Thomas Cup, het officieuze WK voor landenteams, doen zonder hun kopman Mark Caljouw. De 26-jarige Caljouw heeft te veel last van een rugblessure. De Nederlands kampioen besloot in overleg met de medische staf om het toernooi in Denemarken, dat zaterdag begint, uit voorzorg over te slaan.

Caljouw deed afgelopen zomer mee aan de Olympische Spelen van Tokio. Hij bleef in de achtste finales steken. “Vooraf tekende ik voor het doorkomen van de poule en zou ik een tevreden gevoel hebben gehad met het bereiken van de laatste zestien, maar dat gevoel heb ik helaas niet”, zei de teleurgestelde Caljouw. “Een grotere kans om de kwartfinales te halen op de Olympische Spelen krijg ik misschien nooit meer.”

Bondscoach Ruud Bosch kon geen vervanger voor Caljouw meer oproepen vanwege de coronaregels. Hij reist woensdag met Joran Kweekel, Robin Mesman, Ruben Jille, Ties van der Lecq, Brian Wassink, Andy Buijk en Gijs Duijs naar de Deense stad Aarhus. Oranje neemt het in groep C op tegen titelverdediger China, India en Tahiti.