Verstappen rijdt vijfde tijd in tweede training GP Turkije

Foto: ANP

Formule 1-coureur Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Turkije de vijfde tijd gereden. Bij de eerste sessie was hij in de Red Bull nog goed voor de tweede tijd. In beide trainingen was Lewis Hamilton in zijn Mercedes de snelste.

Hamilton noteerde op het circuit bij Istanbul in de tweede sessie 1.23,804. Verstappen reed 1.24,439 en was daarmee 0,635 seconde langzamer.

Ferrari-coureur Charles Leclerc uit Monaco was de nummer 2 van de tweede sessie. Derde werd de Fin Valtteri Bottas, evenals Hamilton rijdend in een Mercedes.

“We hebben een paar dingen anders geprobeerd ten opzichte van wat we in de eerste vrije training deden”, zei Verstappen na de tweede training op Verstappen.nl. “Maar ook de eerste vrije training was niet best, we zijn een beetje aan het kijken wat te doen. We hebben niet veel data van het circuit met deze auto’s. We hebben een drukke avond voor de boeg om het allemaal wat beter te maken. Vandaag was niet de beste dag.”

De Grote Prijs van Turkije is zondag. Hamilton leidt in de strijd om de wereldtitel, met 2 punten voorsprong op Verstappen. De kans dat de Britse titelverdediger een betere startpositie heeft dan zijn concurrent is uitermate klein. De zevenvoudig wereldkampioen heeft namelijk een gridstraf van tien plaatsen gekregen, omdat een deel van de krachtbron van zijn Mercedes is vervangen.