Britse tennisser Norrie bereikt laatste vier in Indian Wells

Foto: ANP

De Britse tennisser Cameron Norrie heeft zich in Indian Wells voor het eerst verzekerd van een halvefinaleplaats op een masterstoernooi. De nummer 26 van de wereld versloeg de Argentijn Diego Schwartzman: 6-2 6-0. In de halve finale treft hij de Bulgaar Grigor Dimitrov, die in drie sets won van de Pool Hubert Hurkacz: 3-6 6-4 7-6 (2).

De 26-jarige Norrie had nog nooit een partij gewonnen op Indian Wells. Zijn partij in de kwartfinale tegen Schwartzman duurde slecht 73 minuten.

Dimitrov, die een ronde eerder al de als eerste geplaatste Rus Daniil Medvedev had uitgeschakeld, had een stuk langer nodig tegen Hurkacz. Beide spelers gaven zich niet gewonnen en knokten voor ieder punt. Hurkacz pakte met een break de eerste set. Dimitrov had een break meer in de tweede set en trok de stand gelijk. Op 3-2 in de derde set brak de 30-jarige Bulgaar de Pool die steeds meer kleine foutjes maakte, maar hij kon de partij niet uitserveren. Na meer dan tweeënhalf uur tennis benutte Dimitrov in de tiebreak zijn eerste van vier matchpoints.

Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer ontbreken in Californië, waar het masterstoernooi normaal gesproken in maart plaatsvindt.