Badosa laat eerste geplaatste Sabalenka kansloos op WTA Finals

Foto: ANP

De Spaanse Paula Badosa heeft op de WTA Finals de als eerste geplaatste Aryna Sabalenka in twee sets kansloos gelaten. Het werd in het Mexicaanse Guadalajara 6-4 6-0 voor de nummer 10 van de wereld, die nu zeven duels op rij heeft gewonnen.

De 23-jarige Badosa, debutante op het eindejaarstoernooi, baarde tegen Sabalenka opzien door de laatste tien games te winnen. Na vijf kwartier maakte ze het af op haar eerste wedstrijdpunt. In de eenzijdige tweede set pakte Sabalenka slechts negen punten, waarvan maar drie op eigen opslag. Sabalenka grossierde in onnodige fouten op de hardcourtbaan op anderhalve kilometer hoogte.

“Nadat ik mijn service had verloren na de voorsprong was ik erg teleurgesteld in mezelf en emotioneel liet ik me helemaal gaan. Ik kon mezelf daarin niet stoppen en mezelf niet meer in de wedstrijd spelen”, zei Sabalenka, de nummer 2 van de wereld, na afloop. De speelster uit Belarus is als eerste geplaatst door de afmelding van Ashleigh Barty, de mondiale nummer 1.

In aanloop naar de WTA Finals had Badosa het grote WTA-toernooi van Indian Wells gewonnen.

Eerder op de dag had Maria Sakkari uit Griekenland in dezelfde poule de Poolse Iga Swiatek met 6-2 6-4 verslagen. De beste twee speelsters per groep plaatsen zich voor de halve finales. Het toernooi, dat aanvankelijk in China gehouden zou worden, duurt tot en met woensdag.