Warriors benadrukken goede vorm en winnen in NBA ook bij Clippers

Foto: ANP

De basketballers van Golden State Warriors hebben in de NBA hun goede vorm nog maar eens benadrukt. De Warriors boekten ten koste van Los Angeles Clippers al hun achttiende zege van het seizoen. In het Staples Center, de thuisbasis van de Clippers, werd het 105-90.

Het was de 42e keer op rij dat de Warriors tot minimaal honderd punten kwamen. Die reeks leek even ten einde te komen na een ruststand van 44-42, maar in het derde en vierde kwart waren de bezoekers een stuk trefzekerder.

Stephen Curry was in Los Angeles goed voor 33 punten, Otto Porter Jr. nam er 18 voor zijn rekening. Ze hadden samen een belangrijk aandeel in de zevende opeenvolgende zege van de Warriors. Curry heeft nu gemiddeld 28,6 punten per wedstrijd gemaakt, waarmee hij op het ogenblik de beste schutter is in de NBA.

De ploeg uit San Francisco kan met vertrouwen uitkijken naar de dubbele ontmoeting met Phoenix Suns (17-3), de nummer 2 van de Western Conference. Die divisie wordt aangevoerd door de Warriors (18-2). De Suns hebben liefst zestien keer op rij gewonnen.