Basketballers Warriors thuis wel te sterk voor Suns

Foto: ANP

Waar de basketballers van Phoenix Suns dinsdag thuis Golden State Warriors nog hadden verslagen, zag de ploeg drie dagen later in San Francisco een reeks van achttien overwinningen eindigen. De Warriors, nu weer koploper in de Western Conference van de Amerikaanse competitie NBA, wonnen voor de elfde keer op rij een thuiswedstrijd. Zoals al die voorgaande duels gebeurde dat met een verschil van ten minste 10 punten: 118-96.

De Suns hadden voor het laatst op 27 oktober een duel verloren en namen eerder in de week de koppositie van de Warriors over. Maar mede dankzij 23 punten van Stephen Curry, met daarbij zes driepunters, werd het ditmaal een duidelijke overwinning voor de ploeg uit San Francisco, die op 19 overwinningen tegen drie nederlagen uitkwam. Phoenix, dat opnieuw aantrad zonder de geblesseerde topschutter Devin Booker, won net zo vaak maar heeft één nederlaag meer. Deandre Ayton was nu de speler van Phoenix met de meeste punten achter zijn naam: 23.

In het duel om de macht in Los Angeles waren de LA Clippers de hele partij de baas tegen de Lakers, maar bleef het desondanks tot het einde spannend: 119-115. Bij afwezigheid van Nicolas Batum, nog steeds in isolatie na een coronabesmetting, blonken Marcus Morris (21 punten) en Luke Kennard (19) uit. Paul George kwam ook nog tot 19 punten, 8 assists en 8 rebounds. Voor de Lakers waren de 27 punten van Anthony Davis en de 23 punten van LeBron James niet voldoende. James keerde terug nadat hij na een positieve test de afgelopen dagen twee keer negatief testte op Covid-19.