Nadal verliest van Murray bij rentree op tennisbaan

Foto: ANP

Tennisser Rafael Nadal heeft bij zijn rentree op de tennisbaan bij een demonstratietoernooi in Abu Dhabi verloren van Andy Murray. De 35-jarige twintigvoudig grandslamwinnaar verloor met 6-3 7-5 van de een jaar jongere Schot. Nadal stond vier maanden aan de kant met een slepende voetblessure en speelde zijn laatste partij in augustus in het ATP-toernooi van Washington.

“Het voelt goed om weer terug op de baan te zijn”, zei Nadal. “Het was geen slechte partij. Ik heb lang geen wedstrijden gespeeld, dus ik kijk er positief op terug.”

Murray zei van tevoren dat hij uitkeek naar de confrontatie met Nadal. De 34-jarige drievoudig grandslamwinnaar speelde meer dan vijf jaar geleden voor het laatst tegen de Spanjaard. “Dat is behoorlijk lang geleden. Het laat zien dat ik met blessures heb geworsteld en dat hij meer recent ook zijn fysieke problemen heeft gekend. Hopelijk kunnen we als twee ‘oudjes’ er nog een mooie partij van maken.”

De Spanjaard speelt nog in de wedstrijd om plaats drie tegen de Canadees Denis Shapovalov. Murray neemt het in de finale op tegen de Rus Andrej Roeblev.