Halep verovert eerste titel sinds september 2020

Foto: ANP

Simona Halep heeft haar eerste titel sinds september 2020 veroverd. De 30-jarige Roemeense won een WTA-toernooi in Melbourne door in de finale de Russin Veronika Koedermetova met 6-2 6-3 te verslaan. Het betekende de 23e titel voor de voormalig nummer 1 van de wereld, die is afgezakt naar plek 20.

Tweevoudig grandslamwinnares Halep kende een teleurstellend 2021, dat gekenmerkt werd door blessureleed. Door een kuitblessure moest ze zich afmelden voor Roland Garros, Wimbledon en de Olympische Spelen. “Ik dacht dat mijn loopbaan op z’n einde liep, maar na de voorbereiding op het nieuwe seizoen heb ik het gevoel dat ik nog wel wat jaren kan spelen”, liet ze begin dit jaar optekenen.

In het najaar van 2020 won Halep voor het laatst een toernooi. Ze schreef toen het grote WTA-toernooi van Rome op haar naam.

Ook de Amerikaanse Amanda Anisimova wist een toernooi in Melbourne te winnen. Er vonden deze week twee WTA-toernooien in Melbourne plaats omdat veel andere toernooien werden afgelast. Anisimova was Aljaksandra Sasnovitsj uit Belarus in de eindstrijd met 7-5, 1-6, 6-4 de baas.