Zussen Wevers onder voorbehoud in nationale turnselectie

Foto: ANP

De namen van Sanne en Lieke Wevers prijken in de nationale turnselectie, die gymnastiekbond KNGU donderdag naar buiten heeft gebracht. Daarmee is het nog niet zeker dat beiden hun loopbaan daadwerkelijk voortzetten. “Ze hebben in ieder geval nog niet besloten om te stoppen”, zei Dennis van der Laan van hun management XpeditionGold. “Ze houden zich fit.”

Sanne, olympisch kampioene op balk van 2016, en tweelingzus Lieke Wevers namen nog deel aan de Olympische Spelen van Tokio, maar de verhouding met de bond stond toen al op scherp omdat hun vader en coach Vincent niet mee mocht naar Japan. Hij was een van de turncoaches tegen wie een onderzoek liep wegens grensoverschrijdend gedrag. Een uitspraak van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) is er nog steeds niet, maar Wevers is sinds 31 december niet meer in dienst van de gymnastiekbond. Zijn 30-jarige dochters zijn dus op papier lid van de selectie, die door vertrekkend bondscoach Bram van Bokhoven is samengesteld. Op de lijst prijken ook turnsters als Elze Geurts, Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser en Tisha Volleman.

Thorsdottir en Van Pol waren net als de Wevers-zussen actief op de Spelen van Tokio. Van Thorsdottir is ook nog niet bekend of ze haar turnloopbaan voortzet. “Ik heb haar in ieder geval al in de trainingszaal gezien”, meldde Van Bokhoven. “Ze heeft volgens mij de intentie om door te gaan.” De Brabander neemt zelf eind deze maand afscheid van de KNGU. Hij wordt prestatiemanager bij NOC*NSF. Een opvolger is nog niet benoemd.