De Bruin mist olympisch ticket tweemansbob met 13e plaats op EK

Foto: ANP

Bobsleeër Ivo de Bruin heeft in de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen niet aan de olympische eis van de tweemansbob voldaan. De Nederlander eindigde in Sankt Moritz als zeventiende, ver verwijderd van de vereiste positie in de top 8.

De wedstrijd op de Zwitserse bobsleebaan gold ook als Europees kampioenschap. De Bruin eindigde met remmer Jelen Franjic als dertiende in die titelstrijd.

De Bruin heeft nog één kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. De 35-jarige Noord-Hollander mikt voor zondag op een plek in de top 8 in de viermansbob. Dit seizoen eindigde de Nederlandse viermansbob twee keer als elfde en vorige week als twaalfde.

In de tweezitter kwam De Bruin deze winter niet tot die prestaties. De zestiende plek in de openingsrace in Innsbruck was zijn beste resultaat. In Sankt Moritz kwam hij zaterdag tot de zeventiende tijd, met een achterstand van 1,92 seconde op de Duitse winnaar Francesco Friedrich, die met zijn zevende zege van dit seizoen de wereldbeker in de tweemansbob veroverde en er de Europese titel bijvoegde.