Favoriete Barty begint Australian Open met vlotte zege

Foto: ANP

Tennisster Ashleigh Barty is de Australian Open voortvarend begonnen. De Australische nummer 1 van de wereld rekende in de eerste ronde af met de Oekraïense Lesia Tsoerenko. Barty stond haar tegenstandster slechts één game toe. Na 54 minuten stond de voor Tsoerenko pijnlijke eindstand op het bord: 6-0 6-1. De Oekraïense is de nummer 120 van de wereld.

De 25-jarige Barty, die ruim een week geleden al het toernooi van Adelaide won, treft in de tweede ronde de Italiaanse Lucia Bronzetti. Ze won het grandslamtoernooi in haar vaderland nog nooit.

Met Tsoerenko trof Barty in de door haar zo geliefde Rod Laver Arena een tegenstandster die weliswaar niet meer in de top 100 staat, maar wel kan bogen op ervaring. De 32-jarige Oekraïense won vier toernooien, maar was maandag een figurante die alleen de voorlaatste game naar zich toe wist te trekken. Ook slaagde Tsoerenko er in nog vier wedstrijdpunten weg te werken. “Dit is mooi, het voelt als een eeuwigheid dat ik hier getennist heb”, zei Barty. “Zoals ik vandaag speelde, geeft me een geweldig gevoel. Ik had de partij onder controle.”

Barty kwam naar de Australian Open met twee titels, zowel in het enkel- als dubbelspel, uit het toernooi van Adelaide op zak. Daar maakte ze haar rentree sinds ze na de US Open een pauze had genomen. Ze sloot het jaar wel voor de derde keer op rij af als nummer 1 van de wereld.