Voormalig finaliste Kvitova al uitgeschakeld op Australian Open

Foto: ANP

Voormalig finaliste Petra Kvitova is al in de eerste ronde van de Australian Open uitgeschakeld. De Tsjechische tennisster pakte slechts vier games tegen de Roemeense Sorana Cirstea. Het werd 6-2 6-2 voor de nummer 38 van de wereld.

De 31-jarige Kvitova was dit jaar als 20e geplaatst. Ze reikte in 2019 nog tot de eindstrijd in Melbourne. Ze verloor drie jaar geleden in de finale van de Japanse Naomi Osaka.

Vorig jaar presteerde Kvitova, tweevoudig Wimbledon-kampioene, al matig op de grand slams. Ze kwam nergens voorbij de derde ronde.

De als derde geplaatste Garbiñe Muguruza, die op haar beurt in 2020 de finale haalde, wist haar eerste partij wel te winnen. In de Rod Laver Arena was de Spaanse in twee sets te sterk voor de Française Clara Burel: 6-3 6-4. Muguruza stond in de tweede set met 5-2 voor en benutte pas haar vijfde wedstrijdpunt, op de service van Burel.

Ook de Canadese Leylah Fernandez, vorig jaar nog finaliste op de US Open, bleef in de eerste ronde steken. De 19-jarige Fernandez liet zich met 6-4 6-2 verrassen door de Australische Maddison Inglis, de nummer 133 van de wereld. Zij was met een wildcard toegelaten.

Fernandez was als 23e geplaatst. Ze beleefde vier maanden geleden haar doorbraak op de US Open, waar ze in de finale werd verslagen door de Britse Emma Raducanu.