Nadal bereikt zonder setverlies derde ronde Australian Open

Foto: ANP

Rafael Nadal heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Spaanse nummer 5 van de wereld had aan drie sets voldoende om zich te ontdoen van de Duitse qualifier Yannick Hanfmann. Het werd 6-2 6-3 6-4.

Nadal (35) had ruim tweeënhalf uur nodig om de nummer 126 van de wereld te verslaan. Hij benutte op eigen opslag pas zijn vijfde wedstrijdpunt, na een forehandmisser van Hanfmann.

Voor Nadal is het de vijfde zege van het seizoen. In aanloop naar de Australian Open won hij in Melbourne al zonder setverlies een voorbereidingstoernooi.

Nadal was het toernooi ook begonnen met een zege in drie sets. Hanfmann had in de vorige ronde de Australiër Thanasi Kokkinakis verrast.

De Amerikaan Sebastian Korda was in een partij van liefst 4 uur en 47 minuten te sterk voor de Fransman Corentin Moutet. Het werd 3-6 6-4 6-7 (2) 7-5 7-6 (6) voor de nummer 43 van de wereld. Korda is de zoon van voormalig prof Petr Korda, die de Australian Open in 1996 wist te winnen. In de vorige ronde had Korda de Brit Cameron Norrie, de mondiale nummer 12, uitgeschakeld.

De Canadees Denis Shapovalov had ook vijf sets nodig om de derde ronde te halen. Hij knokte zich met 7-6 (6) 6-7 (3) 6-7 (6) 7-5 6-2 langs de Zuid-Koreaan Kwon Soonwoo.

De Italiaan Matteo Berrettini leed setverlies tegen de Amerikaan Stefan Kozlov, maar won uiteindelijk wel vrij eenvoudig: 6-1 4-6 6-4 6-1.