Medvedev verslaat Kyrgios en is tegenstander Van de Zandschulp

Daniil Medvedev heeft op de Australian Open de kraker tegen de Australische tennisser Nick Kyrgios in vier sets gewonnen. Het werd in 2 uur en 58 minuten 7-6 (1) 6-4 4-6 6-2 voor de Russische nummer 2 van de wereld, die het in de derde ronde gaat opnemen tegen Botic van de Zandschulp.

De eerste set, waarin Kyrgios een vroege achterstand ongedaan maakte, duurde langer dan een uur. In de tiebreak was Kyrgios te slordig en de set eindigde in een anticlimax. Ook de tweede set ging naar Medvedev, waarna Kyrgios zich met de steun van het publiek terugknokte in het duel. Hij plaatste op 3-3 een break en haalde de set binnen.

In de vierde set herpakte Medvedev zich. Kyrgios kon zijn hoge niveau niet vasthouden, tot zijn eigen frustratie. Hij sloeg bij 5-2 een racket aan diggelen en kreeg een strafpunt. De game erna moest hij op 0-15 beginnen en hij werd opnieuw gebroken.

“Ik kwam om deze wedstrijd te winnen en ben blij dat dat is gelukt”, zei Medvedev, die mikt op zijn tweede grandslamtitel. “Het spel is er klaar voor, maar je hebt te maken met lastige tegenstanders. Hopelijk is het genoeg om iets groots te doen.” Medvedev zocht in het interview op de baan de confrontatie met de Australische fans, omdat hij vond dat hij werd gehinderd tussen zijn services door. Een fluitconcert viel hem ten deel.

Medvedev gaat het nu opnemen tegen Van de Zandschulp, die zich eerder op donderdag verzekerde van een langer verblijf in Melbourne. De Nederlander zag de Fransman Richard Gasquet opgeven in de derde set.

Van de Zandschulp en Medvedev troffen elkaar in september van vorig jaar in de kwartfinales van de US Open. De Rus won dat duel in vier sets en schreef daarna ook het grandslamtoernooi op zijn naam.

Van de Zandschulp – Medvedev wordt zaterdag gespeeld. Het speelschema voor die dag wordt pas vrijdagmiddag bekendgemaakt.