Tennisster Keys voor tweede keer naar halve finales in Melbourne

Foto: ANP

Tennisster Madison Keys heeft voor de tweede keer in haar carrière de halve finales van de Australian Open bereikt. De 26-jarige Amerikaanse versloeg in twee sets de als vierde geplaatste Barbora Krejcikova uit Tsjechië: 6-3 6-2.

Keys, momenteel de nummer 51 van de wereldranglijst, stond eerder in 2015 in de halve finales in Melbourne. Toen verloor ze van haar landgenote Serena Williams, die het grandslamtoernooi dat jaar ook zou winnen. Met Krejcikova trof ze in de kwartfinales de winnares van Roland Garros van vorig jaar, maar de Tsjechische had vanaf het begin moeite haar eigen opslagbeurten te winnen. Op 3-2 benutte Keys een breakpoint in een lange game. Ze gaf die voorsprong ook niet meer weg en pakte de set met 6-3.

In de tweede set liep Keys door twee breaks meteen uit naar 3-0, maar Krejcikova brak terug en kwam tot 3-2. Keys won vervolgens weer twee games en serveerde de wedstrijd uit op 5-2.

De Amerikaanse is de eerste tennisster die zich heeft geplaatst voor de halve finales. Daarin treft ze de winnares van de partij tussen de als eerste geplaatste Ashleigh Barty uit Australië en Jessica Pegula uit de VS.