Tennisster Collins voor tweede keer in halve finale Melbourne

Foto: ANP

Tennisster Danielle Collins heeft voor de tweede keer de halve finales van de Australian Open bereikt. De 28-jarige Amerikaanse versloeg in Melbourne Alizé Cornet uit Frankrijk in twee sets: 7-5 6-1.

Collins bereikte in 2019 voor het eerst de laatste vier op het Australische grandslam. Ze werd toen uitgeschakeld door Petra Kvitova. Tegen de 32-jarige Cornet, die in haar 63e deelname aan een grandslamtoernooi eindelijk de kwartfinale haalde door Simona Halep te verslaan, kwam de Amerikaanse al vroeg een break voor. Ze leverde die echter weer in toen ze serveerde voor de eerste set. Na een tweede break lukte het haar op 6-5 alsnog om de set te pakken.

In de tweede set liep Collins al snel met twee breaks uit naar 4-0. De Française serveerde niet sterk genoeg en werd weggeslagen door de returns van de Amerikaanse nummer 30 van de wereldranglijst. Collins serveerde op 5-1 zelf voor de wedstrijd en benutte meteen haar eerste matchpoint op 40-15.

In de halve finale neemt Collins het op tegen de winnares van de partij tussen de Poolse Iga Swiatek en Kaia Kanepi uit Estland.