Opnieuw operatie wielrenner Bernal na zwaar trainingsongeval

Foto: ANP

De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal moet een tweede neurochirurgische ingreep aan zijn wervelkolom ondergaan. Dat meldt het ziekenhuis van Bogotá waar Bernal sinds ruim een week ligt nadat hij tijdens een training tegen een stilstaande bus was geklapt. Hij liep daarbij een reeks verwondingen op, zoals een gebroken ruggenwervel, een gebroken dijbeen, een gebroken knieschijf, een borsttrauma, een geperforeerde long en meerdere gebroken ribben.

Bernal onderging een week geleden al twee operaties, vrijdag meldde de Universiteitskliniek La Sabana in de hoofdstad Bogotá dat twee kleine ingrepen aan een breuk van zijn middenhandsbeentje in zijn rechterhand en aan breuken bij zijn tanden en kaak nodig waren. Uit onderzoeken van dinsdag is gebleken dat een nieuwe operatie noodzakelijk is.

“Na een week van herstel is opnieuw onderzoek gedaan en is besloten dat een operatie ter hoogte van de halswervelkolom nodig is”, meldde het ziekenhuis in een verklaring. “Deze ingreep zal zijn revalidatieproces bevorderen. Wij gaan vooruit met de patiënt en vertrouwen op een snelle verbetering.”

Bernal meldde zich vorige week op Instagram. “Ik had 95 procent kans op een dwarslaesie en verloor bijna mijn leven met wat ik het allerliefste doe”, schreef hij. “Vandaag wil ik God bedanken en ben de Universiteitskliniek La Sabana en al haar specialisten dankbaar voor het doen van het onmogelijke.”