Skeletonster Bos rukt na sterke tweede run op naar zesde plaats

11 feb 2022, 4:14 Sport
stroeve start skeletonster bos bij olympische spelen
Kimberley Bos staat na de eerste dag van het skeletontoernooi op de Olympische Spelen op de zesde plaats. De Nederlandse verbeterde zich na een tiende plaats in de eerste run (1.02,51) met 1.02,22 in de tweede run. Dat was goed voor de tweede tijd.
In het klassement zit Bos met een totaaltijd van 2.04,73 maar 0,39 seconde achter de leidster in de wedstrijd. Dat is de Australische Jaclyn Narracott, die na de tweede tijd in de eerste run derde werd in de tweede run (1.02,29). De Duitse Hannah Neise, die met 1.02,19 de snelste was in de tweede run, staat met 2.04,55 tweede in het klassement voor haar landgenote Tina Hermann. Die volgt met 2.04,57.
Bos kende een moeizame eerste run op de baan in het het Yanqing National Sliding Centre. In de tweede run wist de skeletonster weg te blijven van de kanten en leek ze bij een finish een stuk tevredener dan eerder op de dag toen ze hoofdschuddend van de slee stapte. De derde en vierde afdaling volgen zaterdag.
Skeletonster Mirela Rahneva leidde na de eerste afdaling. De Canadese maakte echter te veel fouten in de tweede run en werd daarin slechts achttiende. Ze staan halverwege het toernooi negende. Ook de Belgische Kim Meylemans wist een sterke eerste run geen goed vervolg te geven. Zij zakte naar de elfde plaats.
Bos is dit jaar de winnaar van de wereldbeker en het EK, maar volgens de 28-jarige Edese zijn er wel twaalf favorieten voor het goud. Het zijn de tweede Spelen voor de skeletonster. Bij de Spelen van Pyeongchang in 2018 eindigde ze als achtste.